Centrale Bijbelstudie: Markus

In de maand mei willen we als gemeente samen het Markusevangelie gaan bestuderen.
We zullen samen het leven van Jezus op de voet volgen en op zoek gaan naar de accenten die Markus daarin legt. We gaan bezig met de volgende vragen:
a) wat heeft Markus ons vandaag te vertellen?
b) wat is de impact daarvan op ons leven van alle dag?

We willen dit doen aan de hand van een leesrooster. Iedere doordeweekse dag lees je een stukje uit Markus en na vier weken heb je het hele evangelie gelezen.

Het Bijbelgedeelte vind je iedere dag in de Scipio app in het menu bij “leesrooster Markus”. Onder dat berichtje kun je iedere dag een M&M’etje delen. Je deelt daar met de anderen die meelezen wat je Mooi & Moeilijk vindt aan dit gedeelte. Op deze manier kunnen we ook echt samen lezen, en dingen ontdekken waar we zelf overheen lazen.

Ook komen we iedere week samen. Theo du Crocq leidt deze avonden. Tijdens de avonden zullen we bespreken wat we mooi en moeilijk vonden aan de gedeelten van de afgelopen week en zal Theo ons achtergrondinformatie geven over de gedeelten die we de week erop gaan lezen.

Op deze manier hopen we samen te ontdekken wat het Evangelie van Markus ons vandaag te zeggen heeft.

Enthousiast geworden? Doe je mee? Kom dan naar de eerste bijeenkomst. Kun je niet aanwezig zijn? Lees dan toch mee, deel je M&M’s, lees wat anderen doorgeven en sluit aan bij een volgende avond waar je wel kunt komen. Van harte welkom!

De studieavonden staan gepland op:

Dinsdag 10 mei
Maandag 16 mei (inderdaad op maandag)
Dinsdag 24 mei
Dinsdag 31 mei

Nog vragen? Neem dan gerust contact op via secretaris@vegelburg.nl