Aanvulling Coronamaatregelen

Dit bericht is een aanvulling op het bericht van 18 december

Zoals bij iedere persconferentie hebben we ook dit keer weer gekeken naar de instructie van het CIO voor de kerken. In lijn met deze instructie hebben we de volgende besluiten moeten nemen.

Diensten

De diensten zijn tot in ieder geval 14 januari alleen per livestream te volgen.

Er zijn twee uitzonderingen hierop:

In de eerste plaats de trouwdienst van Henk en Marina a.s. woensdag. In lijn met de regels voor trouwdiensten zijn de genodigden natuurlijk van harte welkom. Overige belangstellenden kunnen via de livestream meekijken.

Voor de 1e dienst op eerste kerstdag was vanuit het pastoraat een beperkte groep gemeenteleden uitgenodigd/aangemeld. Zij kunnen deze dienst gewoon bezoeken.

Voor de 2e dienst op 1e kerstdag en het kinderkerstfeest op 2e kerstdag geldt dat deze alleen via de livestream te volgen zijn. Eerdere aanmeldingen komen te vervallen.

De middagdiensten van 2 en 9 januari zullen weer gewoon om 17.00 uur worden uitgezonden. Met deze aangepaste regels is er geen aanleiding meer om ze te vervroegen.

Kerst Challenge!

De Kerst challenge kan doorgaan. In lijn met de coronaregels is de groepsgrootte maximaal vier personen of één huishouden. Heb je al een idee met wie je de challenge wilt doen? Houd  hier dan rekening mee. Graag tot vrijdag!

Tot slot

Als gemeente en kerkenraad is het ons verlangen om het evangelie te verkondigen. Juist met hoogtijdagen als kerst willen we daarom de deuren wijd open zetten en het goede nieuws van Jezus’ geboorte verkondigen aan iedereen die het maar horen wil.

Het doet ons daarom pijn en het stemt ons verdrietig om deze besluiten te moeten nemen. We vragen daarvoor opnieuw jullie begrip en medewerking.

We zijn dankbaar voor de voortdurende bereidheid om eigen gedachten, die we hier allemaal bij hebben, opzij te zetten. We proeven steeds het verlangen om met elkaar één gemeente te blijven vormen en Gods naam groot te maken. Laten we hier ook aan vasthouden.

We zijn ook dankbaar voor de vele gemeenteleden die steeds weer hun schouders er onder te zetten om naar elkaar om te zien en activiteiten mogelijk te maken.  

Ondanks deze beperkingen wensen we iedereen hele gezegende kerstdagen toe en hopen we elkaar snel weer te zien.