Studiekring “Brieven uit de hel” van C. S. Lewis

Beste VEGers,

Al enige tijd denk loop ik met het idee om binnen de VEG een studiekring op te starten. Van verschillende mensen, met wie ik dit idee deelde, kreeg ik positieve reacties. Dus hierbij een uitnodiging voor het samen bespreken van het boek “Brieven uit de hel” van C. S. Lewis.

In de komende wintermaanden wil ik jullie graag uitnodigen om drie woensdagavonden bij elkaar te komen en te bespreken wat we gelezen hebben.
C.S. Lewis kan zonder enige twijfel bij de belangrijkste christelijke denkers van de 20e eeuw worden geschaard. Lewis heeft naast diepgaande filosofische werken ook toegankelijk proza geschreven waarin veel van zijn inzichten helder naar voren komen. Te denken valt aan de Narniaserie, of “De grote scheiding” en ook het boek dat we samen gaan lezen: “Brieven uit de hel”.

“Brieven uit de hel” klinkt wellicht als een boek dat je niet zo snel uit de kast zou halen. Maar schijn bedriegt. In “Brieven uit de hel” schrijft een fictieve demon brieven met adviezen aan zijn neefje Galsem hoe hij zijn ‘patiënt’ zo kan verleiden dat hij zo ver mogelijk bij God vandaan leeft. Met deze op-zijn-kop stijl weet Lewis op een sublieme manier te laten zien waar de gevoelige plekken van verleiding liggen. “Brieven uit de hel” is niet alleen een knap en mooi geschreven boek, het zet je aan het denken…

De kringavonden zijn op de volgende woensdagavonden gepland:
• Woensdag 22 december
• Woensdag 19 januari
• Woensdag 23 februari

Lijkt het je leuk om aan de kring mee te doen, laat het me even weten via een mailtje of een appje.

Het boek “Brieven uit de Hel” van C.S. is een bekend boek en staat bij menigeen op de boekenplank of ergens op zolder. Als er mensen zijn die het boek in de kast hebben staan en het graag uitlenen aan iemand die aan de kring meedoet, dan hoor ik dat graag. Als er iemand is die aan de kring wil meedoen en graag een boek van iemand leent, laat het me dan ook weten. Dan breng ik jullie met elkaar in contact. Je kunt het boek natuurlijk ook lenen bij de (online) bibliotheek of gewoon kopen. Als je het boek wilt kopen is het wellicht goed om daarbij aan de lokale middenstand te denken. Bij het Anker kun je het boek ook online bestellen. Maar het zou me ook niets verbazen dat ze het boek gewoon in de winkel hebben staan.

Na opgave ontvangen jullie zo snel mogelijk meer informatie over locatie en exacte tijd.

Met vriendelijke groet,

Benjamin Muis
Benjamin.muis@gmail.com