Maranatha-bijbelstudies

De november-maand is traditioneel de maand dat we als gemeente stil willen staan bij de belofte van de wederkomst van Christus. God’s plan met deze wereld gaat daarmee een eindfase in. Als gemeente van Christus hebben we daarin een rol te vervullen. Ook God’s volk Israël komt ten tonele. De geschiedenis van dit volk is onlosmakelijk verbonden met onze geschiedenis als gemeente.

De Joodse gelovige David Stern schrijft: “Wie het Nieuwe Testament wil bestuderen, zonder het Oude Testament erbij te betrekken, is als iemand die zonder begane grond een eerste verdieping wil bouwen”. Meer dan 75% van de Bijbel gaat over Israël. Om dat allemaal te bestuderen kan overweldigend zijn. Daarom behandelen we afzonderlijk vier grote lijnen uit Gods plan met Israël. We staan telkens stil bij het verleden en heden, maar vooral ook bij de toekomst van Israël, die evenals het verleden niet los gezien kan worden van de onze!

Beide in het schema genoemde sprekers werken voor Israël en de Bijbel. Deze stichting zet zich al ruim 50 jaar in voor de wereldwijde verspreiding van Bijbels onder het Joodse volk. Iedere Bijbel wordt persoonlijk overhandigd met het gebed in het hart dat Joodse mensen hun Messias erin zullen herkennen.

9 nov. 2021Christian Stier Israël en het land
16 nov. 2021David van WijckIsraël en de Messias
23 nov. 2021David van WijckIsraël en de gemeente
30 nov. 2021Christian StierIsraël en de eindtijd

Leden en vrienden kunnen zich aanmelden via de Scipio-app. Andere belangstellenden kunnen mailen naar Leren@vegelburg.nl.

De avonden beginnen om 20.00 uur (inloop: 19.45 uur)