Geldzorgen

Je leest het goed, zoals tijdens de ledenvergadering al besproken, zijn er zorgen over de financiën van onze gemeente. Er is geen reden voor paniek, want er is nog wel wat vet op de botten. Toch geven we op dit moment zo’n € 1000,- tot € 1500,- per maand meer uit dan er binnenkomt. Iedereen zal begrijpen dat dit geen gezonde situatie is.

Hoe komt dat? Zijn we zoveel meer gaan uitgeven?

Nee, dat is het niet. Het is meer dat de vrijwillig bijdragen van de leden en vrienden steeds meer achter zijn gaan lopen. In de afgelopen jaren is dat vaak verbloemd door incidentele meevallers, maar nu is het tot echt tijd om jullie te vragen in actie te komen. Je kunt dat doen door bij je bank een automatische maandelijkse bijdrage in te stellen of deze te verhogen. Dit kan naar NL49 RABO 0314 7277 01 tnv  VEG Elburg o.v.v. vrijwillige bijdrage. Ook kun je HIER klikken, de machtiging invullen en deze inleveren via administratie@vegelburg.nl of in het kerkgebouw in de daarvoor bestemde doos in de hal.

Hoeveel moet ik dan extra geven?

Dat is altijd lastig om te zeggen. We vragen iedereen naar vermogen bij te dragen. Voor de één is dat dus meer dan voor de ander. We delen onze oproep voor het gemak maar in drie groepen in:

  • Nog geen maandelijkse bijdrage

Geef je nog geen maandelijkse bijdrage aan de gemeente? Dan zouden we je willen vragen om na te denken over wat je zou kunnen geven. Vergelijk het met de contributie voor de muziekvereniging, voetbalvereniging of iets dergelijks. Zonder de contributie kunnen ze niet bestaan. Zo is het ook met onze kerk. De reden dat het geen vaste contributie is maar een vrijwillige bijdrage is dat we niet zouden willen dat geld een reden zou zijn om niet bij onze gemeente te kunnen horen. We laten het over aan een ieders draagkracht. Gemiddeld wordt per huishouden zo’n € 50,- per maand bijgedragen.

  • Je draag al maandelijks bij

In dat geval zouden we je willen vragen om na te denken over het verhogen van je gift. Als ieder huishouden hun bijdrage met € 10,- per maand verhoogt verdwijnen de geldzorgen als sneeuw voor de zon.

  • De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten

Sommigen onder ons zijn gezegend (of belast 😊) met een bovengemiddeld inkomen. We zouden je willen vragen om dan ook bovengemiddeld bij te dragen. Zo kun je de plek innemen voor iemand die het even niet lukt om bij te dragen.

Hartelijk dank alvast voor jullie bijdragen