Update Coronamaatregelen (13 oktober)

Opnieuw hebben we deze week gezien dat er nieuwe Coronamaatregelen van kracht zijn. Dit keer voor kerken geen specifieke nieuwe maatregelen. Wel goed om met elkaar scherp te blijven op de naleving. Zoals we tot nu toe steeds gedaan hebben volgen we ook nu de adviezen en richtlijnen van het Ministerie en het interkerkelijk overleg. Hieronder nog een keer in het kort de belangrijkste punten op een rij:

  • Bij samenkomsten mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn exclusief organisatie (max 5). Dit geldt voor diensten maar ook andere activiteiten. Via de VEG Elburg app kunnen zich vanaf nu maximaal 25 mensen opgeven voor diensten. De overige ruimte is voor aanmeldingen per mail of telefoon.
  • In het kerkgebouw mag niet meer gezongen worden. Niet in diensten. Ook niet bij andere activiteiten. Enige uitzondering hierop zijn de combo’s (ochtenddienst) en voorzangers (17.00 uursdienst). Dit zijn er maximaal 5 en zij staan op minimaal 5 meter van de aanwezigen.
  • Ten aanzien van mondkapjes wordt aanbevolen wordt om mondkapjes te dragen bij verplaatsingen, dus bij aankomst en vertrek. Vergelijk het bij wat in winkels nu gedaan wordt en wat onze tieners op school gewend zijn.
  • Zondagsschool en Chill Out kunnen doorgaan zoals het in de afgelopen weken ook is gegaan

Alle andere regels rondom die we inmiddels kennen blijven van kracht. Als je vragen hebt hierover of vragen hebt over specifieke activiteiten of regels mail dan naar secretaris@vegelburg.nl of bel 06-12848500. Wil je gebruik maken van een ruimte in de kerk neem dan contact op met Marieke Wijsmuller via beheer@vegelburg.nl