Zingen 17.00 uurs diensten

opened book with religious psalms

Bij veel gemeenteleden leeft het sterke verlangen om weer te kunnen zingen tot eer van God. Gelukkig hebben we dat in de afgelopen weken kunnen doen tijdens de sing-out. Vanaf 6 september zullen we ook in de 17.00 uursdiensten de bekende Psalmen en Johannes de Heer liederen weer met elkaar gaan zingen.

Als kerkenraad houden we alle ontwikkelingen rondom Corona scherp in de gaten. Rondom het zingen in de kerk zijn inmiddels uitgebreide protocollen en zelfs een online rekentool waar je berekeningen mee kunt doen voor je eigen kerk.

Op basis van deze protocollen en berekeningen komen we tot de conclusie dat we met maximaal 40 mensen, in de juiste opstelling, op een verantwoorde manier kunnen zingen. We hebben daarom besloten om in de 17.00 uursdiensten weer te gaan zingen. De inrichting van de kerk zal er dan hetzelfde uitzien als tijdens de ochtenddiensten. Alleen zullen er minder stoelen zijn waarop gezeten kan worden en zullen die verder uit elkaar staan. Mensen uit één huishouden kunnen nog steeds naast elkaar zitten.

We vragen wel aandacht voor een aantal belangrijke punten:

  • Doe voordat je naar de dienst gaat de inmiddels bekende gezondheidscheck. Wanneer jij of andere in jullie huishouden klachten hebben kom dan niet naar de kerk.
  • Als je vanwege je leeftijd of algehele gezondheid bij de risicogroep hoort maak dan voor jezelf een goede afweging of het verstandig is om naar de dienst te komen.
  • Aanmelden voor de dienst is verplicht. In totaal kunnen 40 mensen de dienst bezoeken. Om ruimte te hebben voor mensen met een taak en mensen die zich per mail of telefoon aanmelden staat in de app het maximum op 25.
  • Houd je tijdens het bezoeken van de kerk aan de coronamaatvoorschriften en volg de instructies van bijvoorbeeld de beheerder, koster of ouderling van dienst op.

Aanmelden kan via de app of als dat niet lukt door te mailen naar secretaris@vegelburg.nl. Bellen mag ook met 06-12848500. Om aan te melden via de app ga je in de scipio app naar het menu. Bovenin klik je tussen het poppetje en het belletje op de agenda. In de agenda ga je naar de dag van de activiteit. Je klikt op de dienst waar je de aanmelding voor wil doen.

Let op! als het rondje wit is en het vinkje groen ben je niet aangemeld. Als je er op klikt wordt het rondje groen en het vinkje wit. Dan ben je aangemeld.

Het klinkt allemaal weer erg streng, maar we hopen dat jullie je toch van harte welkom voelen in de dienst.