Corona update 11 juli

Afgelopen zondag mochten we voor het eerst weer een aantal wat grotere activiteiten in de kerk organiseren. Op zaterdagavond was er het zomeravondconcert, op zondagmorgen de eerste dienst waar weer bezoekers bij waren en de tieners weten elkaar inmiddels prima te vinden op de zondagavond.

Gelukkig kunnen we zo steeds meer activiteiten weer opstarten.

Dankzij alle medewerking van zowel de mensen die organiseerden als de bezoekers mocht het allemaal ook goed verlopen. Het is mooi om zo op allerlei verschillende manieren gemeente te kunnen zijn en God groot te maken.

Ochtenddienst van 12 juli (morgen)

Zoals aangekondigd mocht wijk 3 zich t/m vrijdag aanmelden. We hebben iets meer plaatsen vrijgegeven dan vorige week dus er zijn nog wat plaatsen vrij. Als je niet in wijk 3 zit kun je je vanaf nu aanmelden via de app of als dat niet lukt door te mailen naar secretaris@vegelburg.nl. Om aan te melden ga je in de scipio app naar het menu. Bovenin klik je tussen het poppetje en het belletje op de agenda. In de agenda ga je naar de dag van de activiteit. Je klikt op de dienst waar je de aanmelding voor wil doen.

Wijk 1 en 4 uitgenodigd voor de ochtenddienst van 19 juli

Voor volgende week worden de vrienden, leden en andere betrokkenen uit wijk 1 en 4 uitgenodigd om de kerkdienst te bezoeken. In de ledenlijst (in de VEG Elburg app) of in het ledenboekje vind je achter je naam je wijknummer. Bij dit artikel zijn de wijken globaal op een kaartje aangegeven. Goed om daarbij ook aan te geven dat de Hoge Enk en Doornspijk bij wijk 1 horen. Als er op zaterdagmorgen nog plaats is mag ook uit andere wijken aangemeld worden.

Bij zowel de dienst morgen als die van 19 juli is er oppas voor kinderen van 0-6 jaar.

Zingen

Omdat we in Nederland godsdienstvrijheid hebben is onze overheid terughoudend om in te grijpen in de liturgie van de kerkdiensten. Dit is ook de reden dat zingen in de kerk niet wordt verboden. Wel wordt het sterk afgeraden omdat er op dit moment nog teveel onduidelijkheid is over hoe het coronavirus zich verspreidt door de lucht. Zeker wanneer dit binnen is. Om die reden zullen we de komende zondagen nog niet zingen in de ochtenddienst. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Zodra het weer kan gaan we meteen weer zingen.

Hou zoals altijd weer de website en app in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

In Christus verbonden