Eindelijk mogen we weer naar de kerk!

Vanaf volgend weekend gaan we de deuren van de kerk weer open doen. Deze week is aangekondigd dat de maatregelen weer verder versoepeld worden en dat geeft weer mogelijkheden.

We gaan er meteen een mooi weekend van maken. Op zaterdagavond 4 juli zullen Christiaan van Renselaar en Henk Takken ons trakteren op een zomeravondconcert. Op zondagmorgen 5 juli mogen we de eerste wijk uitnodigen om weer naar de kerk te komen en op zondagavond is er een activiteit voor de tieners in de kerk. Kortom meteen veel te doen. Het zomeravondconcert en de zondagmorgendienst zijn overigens ook te volgen via de livestream.

We zijn erg blij dat we onze activiteiten steeds meer kunnen opstarten, maar natuurlijk gelden er wel extra regels. De rest van dit artikelen heeft dus veel regeltjes. Het spijt ons als dat niet zo gastvrij overkomt.

Omdat de 1,5 meter nog steeds van kracht is kunnen er niet zoveel mensen in de kerk. In dit eerste weekend beginnen we met maximaal 40 mensen per activiteit. Ook is aanmelden verplicht. Dit kan via de app (heel graag), maar mocht dat niet lukken dan kan dat ook via secretaris@vegelburg.nl. Ook als je vragen hebt kun je dit mailadres gebruiken. Als je mailt krijg je een bevestiging als je kunt komen. Helaas geldt dat vol echt vol is.

Voor het zomeravondconcert kan iedereen zich aanmelden (totdat het vol is). Voor de zondagmorgendienst van 5 juli is wijk 2 uitgenodigd (S21,S22,S23). Je vindt je wijknummer achter je naam in het leden en vriendenboekje, maar ook bij je profiel in de app. Het gaat om het gebied tussen de Paterijstraat, Hellenbeekstraat, Klokbekerweg, Arent toe Boecoplaan en Omloop (zie kaartje). Zit je in een andere wijk? Dan kom je een andere keer aan de beurt, dus gelieve dan niet aan te melden.


Hoe gaat het aanmelden in de app in zijn werk? Je gaat in de app naar het menu. Bovenin klik je tussen het poppetje en het belletje op de agenda. In de agenda ga je naar de dag van de activiteit. In dit geval 4 juli voor het zomeravondconcert of 5 juli voor het aanmelden voor de ochtenddienst.
Let op: de kerk zal op zondagmorgen vanaf 9.25 uur open zijn en i.v.m. de livestream wordt gevraagd om uiterlijk 9.40 uur aanwezig te zijn. Omdat we nog wat ervaring op moeten doen hebben we nog geen compleet rooster van welke wijk wanneer aan de beurt is. Per week zullen we dit aankondigen.

I.v.m met de privacy wetgeving moeten we jullie er ook op wijzen dat de diensten worden opgenomen en live worden uitgezonden. De camera’s zijn niet op de bezoekers gericht, maar als je voorin zit kan het zijn dat je toch in beeld komt. Wanneer je je aanmeldt voor een dienst betekent dit dat je daarmee akkoord bent.
Nog een paar praktische punten voor als je naar de kerk komt:

• Voor mensen die behoren tot de risicogroepen volgens het RIVM (boven de 70 jaar of met onderliggende aandoeningen) of met specifieke gezondheidsklachten wordt geadviseerd zelf kritisch af te wegen of het verstandig is aanwezig te zijn bij de dienst.
• Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van ieder ander persoon (kinderen, tieners en huisgenoten hoeven onderling geen afstand te houden)
• Schud geen handen
• We mogen helaas niet meezingen met het combo
• Hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
• Was thuis je handen met water en zeep voor en na bezoek aan de dienst
• Vermijd het aanraken van mond, neus en ogen
• Ga voor vertrek thuis naar het toilet

Blijf thuis als:

 • jij of iemand anders onder jouw dak één van de volgende (ook milde!) symptomen heeft:
  – Hoesten
  – Niezen
  – Keelpijn
  – Benauwdheid
  – Braken
  – Diarree
  – Koorts(ig) gevoel
  Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, ben je welkom
 • Jijzelf positief getest bent op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2). Je bent weer welkom als je 24 uur geen klachten meer hebt en het meer dan 1 week geleden is dat de klachten begonnen zijn.
  Als iemand anders onder jouw dak positief getest is op SARS-CoV-2. Je bent weer welkom als jij tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon niet ziek geworden bent.