Ontmoeting in wijkgroepen

Twee weken geleden hebben we met jullie gedeeld dat, nu grote bijeenkomsten en daarmee volle kerken voorlopig niet mogelijk zijn, we de ontmoeting in de gemeente vooral vorm willen geven door elkaar te ontmoeten in wijk.

Inmiddels horen we van verschillende initiatieven in wijkgroepen waar mensen samen naar de dienst te gaan kijken of na de dienst samen koffie drinken. In verschillende wijken zijn enquêtes gedaan en uitnodigingen verstuurd. Geweldig mooi om te zien wat er gedaan wordt en veel dank ook aan mensen die het initiatief nemen voor hun wijkgroep.

Ook horen we berichten van mensen die voorlopig het liefst zelf thuis naar de livestream kijken. Dat  is uiteraard ook prima.

Natuurlijk levert een nieuw initiatief ook altijd vragen op. Hieronder een aantal vragen die we regelmatig krijgen over de wijkgroepen. De coördinatie voor de wijkgroepen ligt bij stuurgroep Zorgen, daarom zal vaak het antwoord zijn: neem contact op met zorgen@vegelburg.nl.

Vragen:

  1. Hoe kan ik vinden bij welke wijkgroep ik hoor? In het leden en vriendenboekje vind je achter je naam een nummer wat er bijvoorbeeld als volgt uit ziet: W05 S53. Het tweede nummer is je wijk groep. In dit voorbeeld dus S53. Iedereen met hetzelfde S nummer zit in dezelfde wijkgroep.

Heb je niet zo’n nummer? Kun je hem niet vinden? Klopt de wijkgroep naar jouw gevoel niet? Ben je geen lid of vriend van onze gemeente maar wil je wel meedoen? Neem dan contact op met zorgen@vegelburg.nl. Helaas is deze indeling nog niet zichtbaar in de app. We kijken of we dit kunnen oplossen.

  • Gebeurt er ook iets bij mij in de buurt? Ik heb nog niks gehoord? Nog niet voor iedere wijk is er een contactpersoon of initiatiefnemer. Het kan dus zijn dat er bij jou in de wijk nog niks gebeurd. Wil je wat organiseren voor jouw wijkgroep? Neem dan contact op met zorgen@vegelburg.nl.
  • Hoe kan ik aan een lijst komen van mensen die bij mijn wijkgroep horen, zodat we kunnen kijken of wij ook wat kunnen doen? De stuurgroep zorgen kan je voorzien van een lijst voor jouw wijkgroep.

Voor alle andere vragen over de wijkgroepen kun je natuurlijk ook terecht bij…juist ja…de stuurgroep Zorgen. Heb je andere vragen over de kerk, activiteiten etc. neem dan contact op met secretaris@vegelburg.nl

Hou verder vooral weer de website en app in de gaten voor het laatste nieuws. Volgend weekend zetten we op een rij hoe het vanaf 5 juli precies gaat met de kerkdiensten.