Oproep voor gebed

Lieve broers en zussen in de Heer,

De coronacrisis houdt de wereld nog steeds stevig in haar greep. Ook in onze gemeente merken we dit. We hebben gezien dat mensen ziek werden. Ook hebben we rouw en verdriet ervaren in onze gemeente en gemeenten die met ons verbonden zijn.
In hoe we ‘gemeente zijn’ hebben we ons flink moeten aanpassen. Geen activiteiten meer doordeweeks en de zondagse samenkomsten zijn vervangen door uitzendingen via de livestream. Dit vraagt veel van ons. Dingen gaan anders dan we gewend zijn en ook anders dan we zouden willen. Toch is het even niet anders.

Inmiddels worden de maatregelen langzaam versoepeld. Dat betekent nog niet meteen dat alles weer normaal zal zijn. Vanaf 1 juli mogen naar verwachting weer 100 mensen samenkomen. Als we in onze kerk de 1,5 meter regels handhaven dan komen we op ongeveer 50-75 mensen die tegelijk samen kunnen komen in ons gebouw. Daarnaast zal er veel extra schoongemaakt moeten worden rondom diensten maar ook alle andere activiteiten en gelden er allerlei andere regels. De voorspellingen over hoe lang dit zal duren lopen uiteen van enkele maanden tot meer dan een jaar. Kortom we hebben nog een flinke uitdaging voor de boeg. Terug naar de normale gang van zaken zit er voorlopig nog niet in.

Als kerkenraad proberen we ook onder deze omstandigheden zo goed mogelijk invulling te geven aan het doel van onze gemeente: het Evangelie van Jezus Christus verkondigen, in woord en daad en mee te werken aan de uitbreiding en komst van het Koninkrijk van God.

We doen dit in het vertrouwen dat wij een God dienen die trouw is. Hij laat het werk wat Hij begon niet los. We weten dat God dingen omdraait en alles mee kan laten werken ten goede. Zo zien we ook in de christelijke geschiedenis veel voorbeelden waarin een crisis leidt tot een opwekking en groei van het Koninkrijk.
Zo willen we ook als kerkenraad naar de huidige situatie kijken. Wat zou het mooi zijn dat we over 5 of 10 jaar tegen elkaar zeggen: ‘Daar in die crisis heeft God de basis gelegd voor de gemeente die we nu mogen zijn’.
We mogen daar ook al de eerste lichtpuntjes van zien. Denk aan de mooie verhalen van mensen die zich via de livestream opeens met ons verbonden weten. Of denk aan de creativiteit die er is, bijvoorbeeld de geweldige ‘Drive Thru’ die er gisteren was.

Morgenavond (2 juni) komen we als kerkenraad weer (online) bij elkaar om na te denken over het gemeente zijn, de diensten en activiteiten in de komende maanden. Willen jullie voor ons bidden? Bidden om wijsheid en Gods leiding. We zouden het erg mooi vinden als we ons morgen bij het nadenken over de toekomst mogen weten dat we gedragen worden door jullie gebed en geleidt worden door Gods Geest.

In de komende week hopen we meer te kunnen vertellen over hoe het e.e.a. verder ingericht zal worden.