Verlenging Coronamaatregelen t/m 28 april

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een onhoudbare druk op de zorg te voorkomen heeft het kabinet vandaag (31 maart 2020) aanvullende maatregelen genomen. Alle maatregelen die golden t/m 6 april zijn verlengd t/m 28 april. Dit betekent dat wij ook als VEG Elburg in ieder geval tot die datum geen diensten en andere activiteiten zullen organiseren waar mensen bij elkaar komen. Niet in ons kerkgebouw en ook niet uit naam van onze gemeente op andere plekken.

Dit houdt automatisch ook in de ledenvergadering die gepland stond op 20 april niet doorgaat. Op het moment dat we weten wanneer we weer bijeenkomsten mogen organiseren zullen we zo snel mogelijk een nieuwe ledenvergadering inplannen.

Met jullie vinden wij ook als kerkenraad dit een moeilijke tijd. Juist Goede Vrijdag en Pasen zijn momenten waarop we als gemeente samen willen komen om te denken aan het lijden en sterven van Christus voor onze zonden. Daar willen we Hem alle eer voor geven in onze samenkomsten. Toch zien wij ook de noodzaak in van het volhouden van deze maatregelen. Iedere dag zien we dat er meer slachtoffers zijn van het virus en dat de druk op ons zorgstelsel steeds maar toeneemt. In deze uitzonderlijke tijden zijn uitzonderlijke maatregelen nodig.

Gelukkig zijn er ook activiteiten die we wel kunnen doen. Zo verwijzen we jullie graag naar ons Youtube kanaal met iedere zondagmorgen een livestream van de dienst, iedere dinsdagavond een meditatie en elke dag een dagelijks woord verzorgd door onze voorganger Durk Muurling. Klik hier om meteen naar ons kanaal te gaan.Ook is iedere donderdagavond om 19.30 de gemeentelijke bidstond. Hier vind je meer informatie over hoe je mee kunt doen.
Hou de website in de gaten voor meer nieuws en nieuwe activiteiten