Overdenking – Bidstond

Het is donderdagavond en ik zit nog even te twijfelen…. Ga ik wel, of ga ik niet ? Als ik wel ga moet ik opschieten, kinderen naar bed brengen, gauw op de fiets springen en als een speer naar de kerk.

De keuze om niet te gaan wordt daarom al snel verleidelijk….

Waar gaat dit over Christiaan? Nou, u raadt het al, de gemeentelijke bidstond. Dit klinkt heel gewichtig, maar het is heel eenvoudig een uur van gebed voor onze gemeente, de zieken, rouwdragenden, kerkenraad, zendelingen enz.

Voor zover het lukt probeer ik hierbij aanwezig te zijn. Het gemiddeld aantal bezoekers ligt tussen de 4 en de 10 mensen. Nou Chris, dat is niet veel hé? Nee, dat klopt inderdaad, en dat houdt me bezig…

Natuurlijk, ik weet het, er wordt op veel plekken gebeden in onze gemeente… En toch….

Ik zou zooooooo graag met een grotere groep mensen daar in gebed gaan, misschien wel heel menselijk gedacht hoor ( in aantallen ) maar ik kan me niet aan die wens onttrekken.

Begin september hadden we als start van het seizoen de week van gebed. Geweldig ! Samen als gemeente eerst de knieën te buigen om het vooral van God te verwachten in het nieuwe seizoen ! Dankbaar voor !

Als het gaat om de bidstond op de donderdag hoor ik verschillende argumenten om niet te komen, en daar wil ik graag op reageren. Als een soort schoolmeester ? Nee nee, gewoon vanuit mijn hart, en vanuit een verlangen naar méér bidders….

  • Samen bidden is niet zo ‘mijn ding’, ik vindt het moeilijk om hardop te bidden in een groep.

Mijn reactie: Hardop bidden is GEEN vereiste als je er bent! Er zijn soms mensen aanwezig die het hele uur geen woord uitspreken, maar het ER ZIJN is al zo goed, en ook bemoedigend voor de anderen.

  • Ik ben veel te druk om daar elke donderdagavond te zijn!

Mijn reactie: Zou je dan eens een poging willen wagen om er 1x per maand te zijn ? Zou al geweldig zijn , wat mij betreft.

  • Soms wordt er meer Bijbelstudie gehouden, dan gebeden !

Mijn reactie: Het klopt dat er soms veel tijd wordt genomen voor een overdenking vanuit de Bijbel, MAAR dat is niet het doel van de avond, dus dat willen we in de toekomst ook voorkomen.

  • Ik zie zo weinig ‘effect’ op het gebed

Mijn reactie: Het is moeilijk, als het lijkt dat gebeden niet worden verhoord, maar de Bijbel roept ons met klem op om te bidden/danken onder alle omstandigheden, dus het is ook simpelweg een daad van gehoorzaamheid.( 1 Thess. 5:16-18) En soms worden gebeden wel verhoord, maar zijn we zo druk dat we het niet zien, en vergeten te danken !

Zo maar even wat opmerkingen, ik hoop dat u/jij er wat mee kan !

Ik ga er zelf niet altijd met evenveel zin naar toe, dat geef ik eerlijk toe, MAAR als ik er ben geweest voel ik me vaak zooooo dankbaar.

Waar zou dat toch door komen? Ik denk omdat het een uur is wat NIET GERICHT IS OP JEZELF, maar een uur wat GERICHT IS OP JEZUS, en GERICHT OP DE NAASTE.

En vergeet niet dat gebed een NOODZAAK is, we bevinden ons in een strijd tussen LICHT en duisternis, en daarom sluit ik af met een quote van Visje:

Satan lacht om ons zwoegen, spot om onze wijsheid, maar beeft als wij bidden !

Welkom dus ! Elke donderdagavond 19:30u, in de kerk ! TOT DAN ! ! ! !

Christiaan van Renselaar