Van de beheerder…

kerkgebouw

Het is maandagochtend kwart over acht als ik de kerk binnenloop.

Loop je even mee?

Het is stil in de kerk, gisteren was het druk, drie diensten en een Celebrationavond. Ik loop een rondje door de kerkzaal. Er liggen nog wat liturgieën, perpermuntjes en flesjes water. Ik doe wat ramen dicht, voor mij net te hoog, dus klim ik op een stoel. Zo loop ik alle zalen door. In de keuken maak ik de koffieapparaten schoon en doe de was in een tas om mee naar huis te nemen. Gisteren was het avondmaal dus dat wordt extra wassen en strijken. En hoe zit het met de voorraad?

Bijna 10 jaar doe ik dit nu. Meestal met veel plezier. Eigenlijk moet ik eens een stuk in het maandblad schrijven, wat zijn de regels, waar moet je opletten als je de kerk gebruikt…Toen ik begon als beheerder heb ik me voorgenomen om zo min mogelijk briefjes in de kerk op te hangen, ik was nl. kort daarvoor op een christelijke camping geweest waar het vol hing met do’s en don’ts. Dat vond ik zo naar, alsof je dat zelf niet zou kunnen bedenken. Natuurlijk draag je zorg voor de spullen van een ander, en ik begrijp best dat je wel eens vergeet een lamp uit te doen of de deur weer op slot te draaien. Maar je zorgt dat je het weer netjes achterlaat, de afwas doet en opruimt.

Als je het gebouw wilt gebruiken dan reserveer je een zaal bij mij, ik hou de agenda bij en kijk of en waar er plek is en zorg dan dat de verwarming aanstaat.

Er zijn drie sleuteladressen, Boterbloem 10, Ereprijs 36 en Noorderbreedte 1(winkel van Pruis).

Gebruik van koffie en thee (en koekjes) zijn gratis voor de groepen van onze kerk, gasten betalen €0,55 per kopje of nemen zelf alles mee.

Thermostaten worden met een app door mij bediend dus ga er niet zelf aan zitten, maar zoek contact met mij als er iets niet goed is.

Gaat er iets kapot of mis je wat dan hoor ik het graag. Heb je wat voor op het prikbord in de hal dan leg je dat in het bakje eronder, het mag niet groter dan A4, en activiteiten van onze eigen gemeente gaan voor. Ook buiten bij de zij-ingang hangt een mededelingenbord en je berichtje kan op het digitale scherm.

Elke dag ben ik wel even in de kerk, al probeer ik de zaterdag vrij te houden.

Het is een mooie taak om te doen maar niet altijd makkelijk. Mensen aanspreken op wat niet goed is gegaan of wijzen op de regels vind ik lastig.  Ooit zei iemand nadat ze hoorde wat er soms zoal speelt; nu snap ik waarom kosters van die mopperige mensen zijn…

Dus ja, soms is er irritatie, en ik zit nooit meer in de kerk zonder te zien wat fout gaat of anders staat.

Maar…heb je vragen over het gebruik van het kerkgebouw;

Mail, app of bel!

Marieke Wijsmuller

beheer@vegelburg.nl

marieke.wijsmuller@gmail.com

06 44958382/ 680164