Vasten

Beste broers en zussen,

Afgelopen februari hebben we 1 dag van bidden en vasten gehad. 1 dag apart gezet om God te smeken voor genezing van de zieken.  Ik geloof dat deze opdracht van bidden en vasten niet een eenmalig iets moet zijn en dat het een daad van gehoorzaamheid is naar onze Vader. Waarom? Het staat meerdere malen in de bijbel, zie bv mattheüs 7 waarin staat als gij vast…..Gods woord gaat ervanuit dat we vasten.  God kent ons en Hij weet dat we snel verzanden in allerlei dagelijkse beslommeringen en we er dan niet aan toe komen om tijd met Hem te hebben. Hij verlangt ernaar dat Zijn kinderen Hem ernstig zoeken. Hij weet dat dat het allerbeste (=zegen) voor ons is. We zijn er vaak zelf nog niet zo van overtuigd dat dat zo is. Wat mag het je kosten? Hem te zoeken en te volgen? Zoek eerst Zijn koninkrijk en Zijn gerechtigheid en de rest zal je bovendien gegeven worden. God wil ons zegenen.

Waarom vasten? Als wij vasten (in het hebreeuws de mond bedekken en in het grieks niet eten) ontzeggen wij ons lichaam van  eten zodat wij ons volledig op God kunnen richten. We verootmoedigen onszelf zodat Hij Zijn werk kan doen. Johannes de doper zei: Hij moet groter worden en ik steeds kleiner.

Verlang je naar een diepere relatie met Hem, verlang je naar genezing of bevrijding? Wil je net als wij dat onze gemeente meer en meer op Jezus gaat lijken? Dat onze leiders meer zullen groeien in Hem? Bid voor uw leiders / leraren staat er in de bijbel…

Bidden en vasten kan een sleutel zijn. Het is geen wet maar een liefdesdaad naar jouw hemelse Vader.

 

Hoe kunnen we vasten?

Extreem: niks eten en drinken. Dat deden Paulus en Esther

“normaal”: niet eten wel drinken.  Dat deden Elia en Jezus

Gedeeltelijk: geen snoep, koffie, koek etc etc. Dat deed Daniël

Of je kan ervoor kiezen om je te onthouden van activiteiten zoals, tv kijken, krant lezen etc. De tijd die vrij komt besteedt je dan aan gebed en bijbellezen.

 

We willen jullie als gemeente oproepen om mee te doen zodat we samen een onderdeel mogen zijn aan het bouwen van Gods koninkrijk.

Elke laatste donderdag van de maand gaan we bidden en vasten. (Zet het vast in je agenda 😊)

28 juni

26 juli

30 augustus

27 september

25 oktober

29 november

Er zijn 2 momenten die dag waarop er centraal in de kerk bij elkaar gekomen kan worden:

Donderdagochtend: 930-1030

Donderdagavond: gemeentelijke bidstond

Voel je vrij om te komen. Je hoeft je niet op te geven. Het is voor een ieder fijn om in ieder geval te weten dat je niet alleen bent en je de mogelijkheid hebt om elkaar op te zoeken. Vindt je het lastig, dan kun je bv met een gemeentelid afspreken om elkaar die dag te bemoedigen dmv appjes etc.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over vasten, bel of mail gerust:

Mirjam Blokker: mirums@outlook.com

Marianne Esselink: 680964/ m.esselink@hotmail.com